Kur’an’da Pişmanlık Psikolojisi
Handan Yalvaç Arıcı
Her insan hata eder, hata edenlerin en hayırlısı pişman olup tövbe edendir. Hadis-i Şerif • İnsanın Kur’an’la kurduğu ontolojik bağ unutuldu mu? • Yaratılışın…
Yaldızlı Fısıltılar – “İzm’ler kıskacındaki insan…”
Prof. Dr. Halis Aydemir
“Hak, yaldızlı fısıltılarla perdelenemez…” Aslında her bâtıl ideoloji bir fısıltıdır. Ateizm, deizm, agnostisizm, feminizm, darwinizm… Hepsi hakikatin önünü kapatıp durmaya çalışan süslü kelimelerle, ‘parlak’…
Hz. İbrahim’in İzinde
Mustafa Efe
Rabbimiz, peygamberlerini insanları iyiye, doğruya, güzele davet etmekle vazifelendirdiği gibi onları aynı zamanda en güzel ahlakla da donatmıştır. Ülü’l-azm peygamberden biri olan Hz. İbrahim…
Barnabas İncili
Barnabas İncili M. 325 yılına kadar Ortadoğu ve İskenderiye kiliselerinde okunuyor ve elden ele dolaşıyordu. Putperest Roma; şirki devlet eliyle kilise ve papazlara onaylattı….
İffet-i Kalp
Nuriye Çeleğen
Ağlıyorum… Her anıma bir gözyaşı damlıyor. Biliyorum, kelimeydi o. Varlığı yokluğun ellerinden kurtaran kelamdı. En güzel kudretin kelimesiydi o. Üfledi, âmâ gözler açıldı; dermansız…
Aşk-ı Sükûn
Nuriye Çeleğen
Say ettim; yalnızlıkta, acizlikte, çaresizlikte… Say ettim; tevekkülde, teslimiyette, rızada… Say ettim; nefiste… kalpte… ruhta… aşkta… sükûnda… Nefisten kalbe, kalpten nefse say ettim… Döktüm tüm çakıl…
Peygamberimiz (Asm) Çocuklara Nasıl Davranırdı?
Nuriye Çeleğen
Peygamberimizle (asm) çocuk yetiştirmeye niyet etmek ebeveynin öncelikli olarak çocukça davranışlarını gidermesi demektir. Bunun için bu çalışmada yorumlar ve kurallar şeklinde bir yol izlemekten…
Kalbin Dönüşümü
Nesibe Küçük Cansever
“Kendimi değiştirmek için kararlar alıyorum ama hep birkaç gün sürüyor. Sanki içimde bana engel olan bir ben daha var.” “İçimde dolduramadığım bir boşluk var….
Bir Başka Din: Tasavvuf
Cemre Demirel
Söze, ‘Bu kitabı Allah indirdi’ diye başlasam ne tepki verirdiniz? Sanırım büyük çoğunluğunuz benim akli melekelerini yitirmiş birisi olduğumu, yahut meşhur olmak isteyen bir şarlatan olduğumu düşünürdünüz.
Ahlak Felsefesinde Tanrı Nerede?
Cemre Demirel
Tanrı’nın var olmasının ya da var olmamasının yol açacağı bazı sonuçlar vardır. Elinizdeki kitap, ahlak alanında Tanrı’nın var olup olmamasının ne gibi farklara yol açtığını ya da bir farka yol açıp açmadığını incelemektedir.
Şiilerin Gözüyle Sünniler
Hanifi Şahin
Bu çalışmanın çıkış noktası ilk dönem Şii-İmâmiyye kaynaklarında bugün Sünni diye nitelendirilen grubun nasıl algılandığını, bu algılan besleyen süreçlerin neler olduğunu, bu algıların insanların davranışlarında ne derece rol aldıklarını, bu kabullerin veya zihniyet yapısının grupdaşlık ortak paydasında bulunan sonraki Şiilere nasıl geçtiğini tespit edebilmek
Muhammed
İbrahim Hasan Beygi
İki hak peygamber Hz. Musa ve Hz. İsa’dan sonra Hz Muhammed, Allah’ın son peygamberi ve habercisidir. Bu güzel ve sürükleyici romanda, Büyük Peygamber Hz. Muhammed’in gerçek kişiliğine ve onun dini ve siyasi kimliğine kendimizi yakın bulacağız.