Menzil’in Kasası

İsmail Arı

AKP’nin iktidara gelmesinden bu yana tarikat ve cemaatlerle olan yakınlığı, onları koruyup kolladığı ve hatta tarikat mensuplarının bürokraside görev almalarını sağlayarak açıkça teşvik ettiği…

Küreselleşme ve Göç

Filiz Tufan Emini

Küreselleşme, ekonomik, sosyal, ve kültürel boyutlarıyla birlikte göçün de dinamiklerini etkileyen temel bir faktördür. Küreselleşme, iletişim ve ulaşım teknolojilerinin gelişimi ile birlikte uluslararası sınırları…

Eşitlik Tutkusu

Florent Guenard

Modern toplumlar eşitliği temel değerlerden biri olarak kabul ediyor. Nitekim günümüzde kimlik etrafındaki ayrımcılıklara karşı eşitlik mücadelesi gün geçtikçe güçleniyor. Buna karşılık maddi eşitlik…

Milliyetçiliği Dizginlemek

Michael Hechter

“Milliyetçilik sıklıkla sanatsal, entelektüel ve politik mayalanmaya ilham olsa da, zaman zaman iç savaşlara ve en korkunç şiddet eylemlerine adı karışır. En berbat biçimde,…

Çin Nasıl Çin Oldu?

Jonathan Clements

1 Ekim 1949 günü Başkan Mao Zedong, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ilan etmek üzere Tiananmen’in balkonuna çıktı ve kalabalığa şu meşhur sözlerle seslendi: “Bizler,…

Japonya Nasıl Japonya Oldu?

Jonathan Clements

19. yüzyılın ortalarına kadar kapılarını dış dünyaya sımsıkı kapalı tutan ve geleneklerine bağlılığı ile bilinen Japonya’nın 20. yüzyılda hızla modernleşip küresel bir endüstriyel güç…

Kore Nasıl Kore Oldu?

Andrew Salmon

Bu kitap, sömürgecilik, savaş, yoksulluk ve siyasi darbelerle yıkıma uğrayan, fakat bütün beklentileri altüst ederek dünyanın en gelişkin toplumlarından birini inşa etmeyi başaran bir…

Köle Olmayacağız – Konuşmalar 1990-1995

Aliya İzetbegoviç

“Her şeye kadir olan Allah’a and olsun ki asla köle olmayacağız!” Aliya İzetbegoviç’in çeşitli zaman ve zeminlerde yaptığı konuşmaları ihtiva eden bu kitap, Bosna…

Tünel – Gazze’de Yaşamak

Mehmet Akif Ersoy

Bu soruya çok az insan Mehmet Akif Ersoy kadar doğru cevap verebilirdi. Tünel, Ersoy’un abluka altındaki Gazze’de gazetecilik yaparken yaşadığı zorlu sürecin ve bu…