Birazoku.com sitesinde de kitapların ilk sayfalarından biraz okuyabilir, satın almadan önce fikir sahibi olabilirsiniz. Devamı »

Yazar ya da yayınevi iseniz kitaplarınızı ücretsiz yükleyin!

İngilizce Öğrenmede Yeni Taktikler konusarakogren.com sitesinde
İngilizce Öğrenmede Yeni Taktikler konusarakogren.com sitesinde

İngilizce Öğrenmede Yeni Taktikler konusarakogren.com sitesinde

Konuşarak Öğren

Sabırlı ve dirayetli olunmasıyla kısa süre içinde İngilizce öğrenmek arasında önemli bir paralellik bulunmaktadır. Çünkü kısa bir zaman içinde heves ile başlanan öğrenme maratonu…

Sabırlı ve dirayetli olunmasıyla kısa süre içinde İngilizce öğrenmek arasında önemli bir paralellik bulunmaktadır. Çünkü kısa bir zaman içinde heves ile başlanan öğrenme maratonu yine kısa bir süre içinde terk edilmektedir. Bunun en önemli etkilerinden bir tanesi de başarılı olunmasının beklendiği düzeyde gerçekleşmemesidir. Ancak bilinmelidir ki bir dil öğreniminde başarılı olunması bu kadar kısa süre içinde kendisini gösteremez. Ayrıca ilk başlarda çok zorlanılması da gayet normaldir. Özellikle İngilizce konusunda çok zayıf olan kişilerin bu durum üzerinde çok daha azimle durmaları şarttır.

Disiplinli bir şekilde her alanda İngilizce öğrenimi devam ettirilmelidir. Sadece gramer çalışmak da yeterli olmayacaktır. Bunun yanı sıra kelime ezberlenmesi, okuma pratikleri yapılması, konuşma pratikleri yapılması gerekli birkaç önemli noktadır. Bunların aynı anda devam ettirilmesi öğrenim hızını da olumlu anlamda etkilemektedir. İngilizce kelime ezberlenmesine çok daha önem verilmesi her açıdan gereklidir. Çünkü her türlü dil bilgisi konusunun anlaşılması için de son derece gereklidir. Bununla birlikte yapılacak pratiklerde de yine kelime ihtiyacı olmaktadır.

Bundan dolayı farklı şekillerde olan İngilizce kelime testi ile de kişinin kendisini denemesi mümkündür. Birçok internet sitesinde yer alan bu İngilizce kelime testlerinin bir sınavdan çok, öğretici yanı bulunmaktadır. Bu nedenle de çok sık bir şekilde yapılması kişinin kendisini geliştirmesinde önemlidir.

İngilizce kelime ezberlenmesiyle çok daha kolaylaşan cümle kurulması için bazı şartlarında aranması gereklidir. Genel anlamda baktığımızda İngilizce kelime yapısı aynı unsurlardan oluşmaktadır. En basit şekliyle özne ve fiil yeterlidir. Yüklem görevinde olan fiilin çekimleri ise farklı şekillerde olabilmektedir. Ancak özne genel anlamda bilinmektedir. Yardımcı fiilin başa geçmesiyle soru değeri kazanan bir kelime yapısına sahip olan İngilizcede soru ekleri de bulunmaktadır. What, When, Where, How gibi farklı anlamlara gelen soru eklerinin cümlenin başına getirilmesiyle sorular sorulmaktadır. Bunun dışında farklı zaman zarflarına ait kelimelerde yine özneden sonra olmak kaydıyla kullanılmaktadır. Eklerin dışında bazı durumlardan kaynaklanan sebeplerden dolayı kelimelerinde değişiklik kazandığı da görülmektedir. Bu gibi durumlarda kelime yapısını etkilemektedir. Geçmiş zamanda geçen bir olayın anlatılması durumunda İngilizce kelimelerin ikinci halleri kullanılmaktadır. bunun dışında bazı anlamların kazandırılması için de üçüncü halleri de sıkça tercih edilmektedir.

İngilizceye yeni başlayacak olan kişiler ya da belli bir süre eğitim almış kişilerin testler yapması büyük fayda sağlamaktadır. Kişinin kendi seviyesini görmesinin yanı sıra bildiği ve bilmediği konuları da öğrenmesi bu testler sayesinde mümkün olmaktadır. Bundan dolayı yapılacak testlerin ciddi bir kalite seviyesine sahip olmasına oldukça özen gösterilmelidir. Bunun için farklı internet siteleri de kullanılabilir. http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-test/ sayfasında İngilizcesini denemek isteyen kişiler için farklı sınavlar yer almaktadır. online olan bu testlerin sahip oldukları kalite farklı olduğu gibi süre ve zorluk derecesi de değişmektedir.

Eklendi: Yayım tarihi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haftanın Yayınevi
Yazarlardan Seçmeler
Editörün Seçimi
Kategorilerden Seçmeler

Yeni girilen kitapları kaçırmayın

Şimdi e-bültenimize abone olun.

    Oynat Durdur
    Vimeo Fragman Vimeo Durdur