Birazoku.com sitesinde de kitapların ilk sayfalarından biraz okuyabilir, satın almadan önce fikir sahibi olabilirsiniz. Devamı »

Yazar ya da yayınevi iseniz kitaplarınızı ücretsiz yükleyin!

Mevlana Işığında Düşünce Yönetimi
Mevlana Işığında Düşünce Yönetimi

Mevlana Işığında Düşünce Yönetimi

Oğuz Saygın

DÜŞÜNCE YÖNETİMİ, iletişimi mükemmelleştiren metotları ve bilinçaltını etkileyen teknikleri ile güçlü, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmanın yollarını anlatan bir sistemdir. DÜŞÜNCE YÖNETİMİ’ni MEVLANA’nın engin…

DÜŞÜNCE YÖNETİMİ, iletişimi mükemmelleştiren metotları ve bilinçaltını etkileyen teknikleri ile güçlü, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmanın yollarını anlatan bir sistemdir.
DÜŞÜNCE YÖNETİMİ’ni MEVLANA’nın engin düşünceleri, etkili sözleri, insana çok şey anlatan öyküleri ve anlamlı şiirleri ile zenginleştirdik.
MEVLANA’nın yüzyıllar önce söyledikleriyle şekillenen DÜŞÜNCE YÖNETİMİ prensiplerini daha kolay hatırlanması için açılımı aşağıda verilen BOŞ YAŞAMA akrostişi ile sıraladık.
Büyük Düşün
Olumlu Düşün
Şimdiyi Yaşa
Yararlı Ol
Affet
Şükret
Amaç Belirle
Mantıklı ve Esnek Ol
Azimli ve Sabırlı Ol
“Kardeşim. Sen düşünceden ibaretsin, geriye kalan et ve kemiksin. Gül düşünürsün, gülistan olursun. Diken düşünürsün, dikenlik olursun.” MEVLANA

GİRİŞ
Yaklaşık 15 senedir kişisel gelişim eğitimleri veriyorum. Su zaman zarfında yapmış olduğum çalışmalarda insanların hedeflerine ulaşması için gerekli bilgileri ve teknikleri onlara aktarmaya çalıştım. Özgüvenleri ve cesaretleri yükselen birçok insanın hedeflerini gerçekleştirdiğini görürken olumsuz bazı örneklerle de karşılaştım. Bilgi, özgüven, liderlik, ikna kabiliyeti gibi yetenekler önemliydi, ancak bunlar insanları tek başına başarıya ve mutluluğa götüremiyordu. Hep bir şeylerin eksik olduğunu hissediyordum ama bunun ne olduğunu bulamıyordum.
Büyük bir mağazalar zinciri için Bolu’da yapmış olduğumuz seminerden sonra İstanbul’a dönerken, bu firmanın genel müdürü olan Şeref Zekai Kolak’ın bana yönelttiği; “Tarihimizden, kültürümüzden ve günümüzden çok değerli kaynaklara sahibiz. Neden bunlar Türkiye’de kişisel gelişim alanında yeterince kullanılmıyor?” sorusu da zihnimi uzun süre meşgul etti.
Bu konuşmadan birkaç yıl sonra, Seray Sever ve Oktay Kaynarca’nın birlikte sundukları bir televizyon programına davet edildim. Bu programda Seray Sever bana ne tür eğitimler verdiğimi sordu. Bende ona yapmış olduğum çalışmaları ve Özellikle NLP tekniklerini anlattım. Bunun üzerine bana şöyle bir soru yöneltti: “Neden Mevlana değil de NLP?”
Bende ona: “Çeşitli kurumlara eğitim vermeye gittiğimde Mevlana’yı anlatırsam, o kurumlar beni tekrar çağırırlar mı?’ diye esprili bir cevap verdim. Ama bu soru beni düşündürmeye başladı: “Neden Mevlana değil?’.
O sıralar DÜŞÜNCE YÖNETİMİ adlı sistemin temellerini hazırlıyorduk. Mevlana’yı ve Mesnevi’yi birde bu açıdan incelediğimizde DÜŞÜNCE YÖNETİMİ ile aralarında bazı benzerlikler tespit ettik. Konusunda uzman psikologların, psikiyatristlerin, iletişim uzmanlarının bilgilerinden faydalanılarak oluşturulan NLP ve MENTAL Training gibi batı kaynaklı sistemlerin kullandığı bir çok metodun da çok daha etkili olarak Mevlana öğretisinde yer aldığını görmek bizi çok şaşırttı.
Ayrıca Mevlana’nın çok fazla üzerinde durduğu ancak kişisel gelişim alanında yeteri kadar önemsenmeyen Affetmek, Şükretmek ve Yararlı Olmak gibi değerler dikkatimizi çekti. Oysa bunlar insanların hoşgörülü olduğu, birbirini sevip saydığı huzurlu ve mutlu bir yaşam için çok gerekliydi.
Bizim kültürümüzden çıkmış ve bütün dünyaya mal olmuş Mevlana öğretisinin bir bütün olarak ele alındığında kişisel gelişimin eksik yönlerini de içerdiğini gördük. Oysa Mevlana öğretisi şimdiye kadar bir kişisel gelişim sisteminde kullanılmamıştı. Bu yüzden hazırlamakta olduğumuz DÜŞÜNCE YÖNETİMİ sistemini Mevlana’nın bu öğretileri ile güçlendirdik. Bu kitaba ‘MEVLANA Işığında DÜŞÜNCE YÖNETİMİ” adını verdik.
DÜŞÜNCE YÖNETİMİ sistemini Mevlana Öğretisi île zenginleştirmek titiî bir çalışmayı gerektiriyordu. Bu konuda Mevlana’nın aşağıdaki dörtlüğü bize rehber oldu.

Ben sağ olduğum müddetçe Kur’an’ın bendesiyîm Ben, Seçilmiş Muhammed’ in yolunun toprağıyım Eğer birisi benden bundan İMAM SÖZ naklederse Ben ondan da bizarım, naklettiği sözlerden de bizarım

ÖNSÖZ
Bu kitabı ilginç ve faydalı bazı bilgilerin olduğu bir kılavuz olarak düşünebilir veya hayatınızda olumlu değişiklikler gerçekleştirmek için bir fırsat olarak görebilirsiniz. Kendinizi zihinsel ve ruhsal olarak hazırladığınız oranda bu fırsattan istifade edebilir, öğreneceğiniz bilgilerle güçlü, mutlu ve başarılı olabilirsiniz.
DÜŞÜNCE YÖNETİMİ düşünceyi temel alan bir kişisel gelişim sistemidir. Bu üstemde, istek ve hedeflerimize ulaşmak  düşüncelerimizi bilinçli, etkili ve  tutarlı bir şekilde kullanmayı, ayrıca bilinçaltınızın  ve duygularımızın gücünden yararlanmayı Öğrenirsiniz
Her sistemde olduğu gibi DÜŞÜNCE YÖNETİMİ de kendine has bazı prensipler üzerine kurulmuştur. Bu prensipler herkes için, her yerde ve her zaman geçerlidir. DÜŞÜNCE YÖNETİMİ prensiplerini anlayıp onlarla uyum içerisinde yaşadığımızda hayatımızın kolaylaştığını görürüz. Bu prensipler daha güçlü, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmanızı sağlayacak, ayrıca insanlarla daha olumlu ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır.
Bu kitapta DÜŞÜNCE YÖNETİMİ’nin 9 prensibi anlatılmaktadır. Her prensip ayrı bölümde işlenmiştir. Bu prensipleri alt alta yazdığı m uda ortaya çıkan akrostiş çok anlamlı olup kitabın mesajını çok net bir biçimde İfade etmektedir. ‘BOŞ YAŞAMA’ akrostişinin, prensipleri hafızada tutmak açısından da çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Büyük Düşün
Olumlu Düşün
Şimdiyi Yaşa
Yararlı Ol
Affet
Şükret
Amaç Belirle
Mantıklı ve Esnek Ol
Azimli ve Sabırlı Ol

“Büyük Düşün”, “Olumlu Düşün”, “Şimdiyi Yaşa” diye adlandırdığımız ilk 3 prensip, hayatta güçlü olmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen her insan için gerekli olan temel düşünce tarzını anlatır. Güçlü bir insan olmak için sınırlayıcı düşüncelerden kurtulmalı ve büyük düşünmeliyiz. Bu düşüncemizi gerçekleştirmek için olumlu düşüncenin motivasyonundan yararlanmalıyız. Geçmişin sıkıntılarından ve geleceğin kaygılarından kurtularak şimdiye odaklanmalıyız….

Eklendi: Yayım tarihi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Kategori(ler) Kişisel Gelişim
  • Kitap AdıMevlana Işığında Düşünce Yönetimi
  • Sayfa Sayısı176
  • YazarOğuz Saygın
  • ISBN6054186037
  • Boyutlar, Kapak 13,5x19,5 cm, Karton Kapak
  • Yayınevi4X4 KİTAP / 2009

Yazarın Diğer Kitapları

Bebhome Kahve

Aynı Kategoriden

Haftanın Yayınevi
Yazarlardan Seçmeler
Editörün Seçimi
Kategorilerden Seçmeler

Yeni girilen kitapları kaçırmayın

Şimdi e-bültenimize abone olun.

    Oynat Durdur
    Vimeo Fragman Vimeo Durdur